Uki Uki to najnowsza restauracja z kuchnią japońską w Warszawie. Otwarty na początku kwietnia lokal przy Kruczej przyciąga tłumy ludzi. W niektórych porach dnia jest ciężko jest o wolny stolik, przychodzą tu Polacy ciekawi kuchni świata, cudzoziemcy, a także, co ciekawe Japończycy, którzy smakami tej restauracji są zachwyceni. W trójjęzycznym menu (polski, angielski, japoński) restauracji Uki Uki króluje udon, czyli tradycyjna japońska zupa podawana ze świeżym makaronem udon przygotowywanym na miejscu z mąki pszennej, wody i soli. Oprócz tego w menu znajdziemy sushi, sashimi, tempurę i kilka deserów. Gdy dostaniemy miskę wypełnioną zupą i makaronem będą towarzyszyć jej dodatki (tempura), a także imbir i pokrojony drobno por. To naprawdę sycące dania biorąc pod uwagę to, że zapłacimy za nie jedynie ok. 25-35 zł
Uki Uki to nie tylko oryginalne, bogate i wielowymiarowe smaki, ale także niezwykłe japońskie rytuały tak mocno związane z tamtejszą kulturą. Restauracja rozpocznie nowy rozdział w warszawskiej gastronomii i będziemy mogli wkrótce poznawać różne odsłony kulinarnej Japonii w coraz większej liczbie miejsc. Serdecznie polecamy odwiedzić tą przepyszną i niezwykle Japońską restaurację.